Statek oferuje swoim gościom 10 restauracji, z czego 6 w formule open-seating, bez dodatkowych opłat rezerwacyjnych.
Grand Dining Room - Continental Cuisine
Grand Dining Room jest odzwierciedleniem ducha 5-gwiazdkowych restauracji hotelowych w Europie, które zainspirowały jego elegancką lecz przyjazną atmosferę. Przestronna część jadalna emanuje klasycznym blaskiem. Jest ozdobiona bogatym drewnem, designerskimi tkaninami oraz dużymi fotelami. Stoły są ozdobione porcelaną, kryształami, srebrem oraz bawełnianymi obrusami. To co jeszcze wyróżnia restaurację to różnorodność, menu zmienia się codziennie z doskonałym wyborem przynajmniej dziesięciu przekąsek, zup i sałatek a na kolacje dwunastu przystawek.
Polo Grill - Steak House
Polo Grill uosabia wszystkie cechy klasycznego Steakhouse. Tradycyjny wystrój obejmuje białe obrusy z lnu, meble z ciemnego drewna i miękkie bordowe krzesła z wysokim oparciem. Każde z dań jest pieczołowicie przygotowywane, a w szczególności dani z wołowiny, która jest specjalnie przygotowywana i suszona przez 28 dni w celu zwiększenia jej delikatności oraz smaku. Soczyste dania z ryb i owoców morza takie jak: grillowany miecznik i podawany w całości homar są również wyśmienite. Wszystko to można doprawić sałatką Cezar.
The Bistro
Restauracja została zainspirowana rodzinnymi przepisami dyrektora kulinarnego Oceania Cruises - Jaques’a Pepina. Bistro zachęca do delektowania się kwintesencją francuskiej kuchni. W menu znajdują się ulubione dania Jaques’a Pepina w stylu bistro takie jak: krucha sałatka nicejska, zapiekany croque monsieur, a także bogata gama światowych smaków z Kuby, Meksyku, Skandynawii, Włoch, Tajlandii i Maroka i innych krajów.
Toscana - Gourmet Italian
Podobnie jak sekrety kuchni toskańskiej, których receptury były przekazywane z pokolenia na pokolenie, również i w tej restauracji możemy skosztować specjałów, których przepisy pochodzą od matek i babć kucharzy pracujących na statku. Mistrzowsko przygotowane dania prezentowane na specjalnie zaprojektowanej i eleganckiej porcelanie Versace stanowią esencję Toskanii i celebrują kulturę kulinarną Włoch. Wieczór możemy rozpocząć od Carpaccio z ośmiornicy z szampańskim winegret lub z karczochami i parmezanem z czarnym sosem truflowym. Są tutaj również dostępne dania z innych regionów Włoch jak: minestrone z Genui, lasagne al forno z Bolonii, czy też osso buco z Mediolanu.
Jaques - Country French Cuisine
Znakomicie zdobiona antykami, meblami z drewna oraz sztuką z osobistej kolekcji Jaques’a Pepina restauracja jest wzorowana na paryskim bistro. Swobodna i eklektyczna atmosfera, jak i kosmopolityczna kuchnia sprawiają, że możemy się poczuć jak byśmy byli we Francji. Soczysty aromat unosi się z lśniącego rożna, w którym powoli obracają się pieczone kurczaki, kaczki, wieprzowina, wołowina i cielęcina. Każde danie to przejaw geniuszu mistrza kuchni - Jaquesa Pepin’a.
Red Ginger - Asian Cuisine
Szefowie kuchni tej restauracji stworzyli współczesne interpretacje klasyków z kuchni azjatyckiej. Wnętrza lśnią hebanowym drewnem oraz nowoczesnymi działami sztuki azjatyckiej. Uzupełnieniem oszałamiającego wystroju są pyszne potrawy. Możemy rozpocząć od sałatki z pikantną kaczką, arbuzem, miętą i tajską bazylią, a następnie delektować się wołowiną Penang z ryżem kokosowym.
Terrace Cafe - Casual Breakfast, Lunch and Dinner
W tym miejscu panuje beztroska i nieformalna atmosfera. Można tu zjeść o każdej porze dnia zarówno wewnątrz jak i na świeżym powietrzu przy jednym z zacienionych stolików z drewna tekowego. Pierwszym posiłkiem jest obfite śniadanie, następnie lunch - bogate menu jest inspirowane daniami kuchni międzynarodowej, w tym pieczonymi i aromatycznymi mięsami oraz magicznym smakiem pizzy prosto z pieca. Wieczorem nienagannie ubrani kelnerzy serwują już bardziej wyrafinowane posiłki: homary, jagnięcinę oraz świeżo przygotowane sushi.
Waves Grill
W tym miejscu króluje amerykańska kuchnia i beztroski styl. Restauracja jest przestronna, położona w zacienionej okolicy nieopodal basenu. Oferuje obfite i przepyszne menu lunchowe a także wegańskie koktajle podczas śniadania w barze Smoothie. Podczas lunchu szefowie kuchni grillują wyśmienite hamburgery oraz soczyste owoce morza - to wszystko w towarzystwie przystawek, takich jak świeże sałatki ogrodowe oraz chrupiące, ręcznie cięte frytki truflowe posypane startym parmezanem.
Bary
- Horizons Lounge - największy bar na statku, mieszczący się w centrum obserwacyjnym. Po kolacji odbywają się w nim wieczory karaoke, dyskoteki itp.
- Concierge Lounge - bar przeznaczony wyłącznie dla pasażerów kabin typu Concierge
- Martinis - bar z muzyką na żywo.
- Artist Loft - centrum kultury, w którym utalentowani artyści prowadzą kursy malowania farbami olejnymi, akwarelą, rysunku, kolażu itp.
- Grand Bar
- Executive Lounge - prywatny bar przeznaczony dla gości apartamentów. Serwuje przekąski i napoje.